Jadłospis 20-24 września 2021 r.
Poniedziałek 20.09.2021
Krupnik z kaszy jęczmiennej, mięso drobiowe, pieczywo, owoc- jabłko
składniki: kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew, pietruszka, por, seler, kurczak, filet z indyka, natka pietruszki, sól morska jodowana, pieprz mielony czarny, liść laurowy, ziele angielskie, pieczywo pszenno- żytnie( mąka pszenna i żytnia), i orkiszowe(mąka pszenna, żytnia i orkiszowa),
owoc- jabłko
Alergeny: gluten, seler i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
Wtorek 21.09.2021
Spaghetti z sosem mięsno- warzywnym(wyrób własny), kompot wieloowocowy
składniki: mięso łopatka b/k, makaron spaghetti (pszenica durum 100%), przecier pomidorowy, papryka czerwona, pomidor, marchew, pietruszka, por, seler, cebula, czosnek, cebula smażona, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz mielony czarny, majeranek, sól morska jodowana, gałka muszkatołowa, papryka słodka, papryka ostra, mąka pszenna,
kompot: mieszanka kompotowa mrożona
Alergeny: gluten, seler i produkty pochodne,
Środa 22.09.2021
Kotlet drobiowy z ryżem, marchewka mini, kompot wieloowocowy
składniki: filet z kurczaka, olej kujawski , majeranek, papryka słodka, pieprz mielony czarny, pieprz cytrynowy, sól morska jodowana, ryż,
surówka: marchew mini, masło 82%
kompot: mieszanka kompotowa mrożona
Alergeny: mleko i produkty pochodne
Czwartek 23.09.2021
Naleśniki z dżemem, woda z cytryną
Składniki: jajka, mąka zamojska, mleko 2%, cukier, olej kujawski, sól morska jodowana, dżem truskawkowy
kompot: woda z cytryną
alergeny: jajka, gluten, mleko i produkty pochodne
Piątek 24.09.2021
Ryba miruna, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot wieloowocowy
składniki: ryba miruna, jajka, bułka tarta, olej rzepakowy, pieprz cytrynowy, tymianek, pieprz mielony czarny, sól jodowana, ziemniaki, koper,
surówka: kapusta pekińska, jabłko, marchew, szczypiorek, oliwa z oliwek,
kompot: mieszanka kompotowa mrożona
Alergeny: gluten, jajka, ryba miruna