Jadłospis na dni 2-6 listopada 2020 r.
Poniedziałek 02.11.2020
Krupnik z kaszy jaglanej, mięso drobiowe , pieczywo, jogurt owocowy
składniki: kasza jaglana, ziemniaki, marchew, pietruszka, por, seler, kurczak, filet z indyka, natka pietruszki, sól morska jodowana, pieprz mielony czarny, liść laurowy, ziele angielskie, pieczywo pszenno-żytnie (mąka pszenna i żytnia) i orkiszowe (mąka pszenna, żytnia i orkiszowa), jogurt owocowy
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler i produkty pochodne
Wtorek 03.11.2020
Pierogi z serem i masłem, kompot wieloowocowy, owoc - jabłko
składniki: mąka pszenna, jajka, ser twarogowy- półtłusty, woda, cukier, olej rzepakowy, sól,
masło 82%, owoc - jabłko
Alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne
Środa 04.11.2020
Zupa pomidorowa z makaronem, mięso drobiowe, zabielana śmietaną, owoc- banan
składniki: makaron (mąka pszenna, jajka), przecier pomidorowy, marchew, pietruszka, por, seler, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, pieprz mielony czarny, sól morska jodowana, kurczak, filet z indyka, śmietana 12%, owoc- banan
Alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler
Czwartek 05.11.2020
Pałka z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot wieloowocowy
składniki: pałka z kurczaka, majeranek, papryka słodka, pieprz mielony czarny, sól morska jodowana, olej rzepakowy, ziemniaki, koper,
surówka: kapusta pekińska, marchew, jabłka, szczypiorek, koper, oliwa z oliwek
kompot: mieszanka kompotowa mrożona
Alergeny:
Piątek 06.11.2020
Ryba miruna z ryżem, bukiet warzyw(na parze), kompot wieloowocowy
składniki: ryba miruna, jajka, bułka tarta, olej kujawski, pieprz cytrynowy, pieprz mielony czarny, sól morska jodowana, ryż,
surówka: bukiet warzyw - marchew, kalafior, brokuł, masło dobre ekstra 82%,
kompot: mieszanka kompotowa mrożona
Alergeny: jajka, gluten, ryba miruna