Jadłospis na dni 26-30 października 2020 r.
Poniedziałek 26.10.2020
Żurek z jajkiem i kiełbasą, pieczywo, zabielany śmietaną, pieczywo, owoc- gruszka
składniki:barszcz biały w płynie( mąka żytnia), sól morska jodowana, pieprz mielony czarny, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, czosnek, cebula smażona, marchew, pietruszka, por, seler,śmietana 12%, jajka, kiełbasa podwawelska- śladowo- soja, gorczyca, laktoza, pieczywo pszenno- żytnie( mąka pszenna i żytnia), i orkiszowe(mąka pszenna, żytnia i orkiszowa), owoc- gruszka
Alergeny: seler i produkty pochodne, gluten, mleko i produkty pochodne, jajka
Wtorek 27.10.2020
Klopsiki w sosie pomidorowym z ryżem, brokuł, kompot wieloowocowy
składniki: mięso łopatka, filet z kurczaka, jajka, bułka grahamka, mąka zamojska, śmietana 12%przecier pomidorowy, cebula, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz mielony czarny, sól morska jodowana, marchew, pietruszka, por, seler, ryż
surówka: brokuł, masło 82%
kompot: mieszanka kompotowa mrożona
Alergeny: seler i produkty pochodne, gluten, mleko i produkty pochodne, jajka
Środa 28.10.2020
Ryba miruna w panierce, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot wieloowocowy
składniki:ryba miruna, jajka, bułka tarta, olej rzepakowy, pieprz cytrynowy, tymianek, pieprz mielony czarny, sól morska jodowana, ziemniaki
surówka: kapusta biała, marchew, jabłko, oliwa z oliwek
kompot: mieszanka kompotowa mrożona
Alergeny: jajka, ryba miruna, gluten
Czwartek 29.10.2020
Gulasz, kasza jęczmienna, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy
składniki: mięso szynka, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz mielony, majeranek, sól morska jodowana, cebula smażona, cebula, czosnek, mąka zamojska, marchew, pietruszka, por, seler, kaszajęczmienna,
surówka: ogórek kiszony
kompot: mieszanka kompotowa mrożona
Alergeny: seler i produkty pochodne, gluten
Piątek 30.10.2020
Makaron świderki- durum z serem, kompot wieloowocowy, owoc- mandarynka
kompot: mieszanka kompotowa mrożona
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten