KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Wycieczka do Wapiennik w poszukiwaniu skarbu

10.09.2021 r. odbyła się wycieczka klas czwartych, piątych i klasy szóstej na teren eventowy Wapienniki k. Radomska. Uczniowie, pod okiem wyszkolonych animatorów, mieli okazję wziąć udział w pełnej adrenaliny grze terenowej „Poszukiwanie skarbu”. Uczestnicy zabawy zostali podzieleni na mniejsz...

Dopełniając obowiązek informacyjny nałożony na szkoły przez MEN dyrektor SP w Łękińsku przekazuje informację dot. szczepień uczniów od 12 roku życia, którą otrzymał od Kleszczowskiej Przychodni SALUS. Szczepienia nie są obowiązkowe. Decyzje o ewentualnym zaszczepieniu dziecka podejmują rodzice dziecka. ...

W NASZEJ SZKOLE RUSZA AKCJA BOOKCROSSING,  CZYLI UWOLNIJ KSIĄŻKĘ! Masz w domu książkę, która Cię nie interesuje? Książkę, którą już przeczytałeś, a teraz zbiera kurz? Książkę, z której wyrosłeś/ wyrosłaś? Może nietrafiony prezent? Albo po prostu fantastyczną lekturę, któ...

Narodowe Czytanie

Uczniowie najstarszych klas naszej szkoły mieli okazję wziąć udział w kolejnej odsłonie Narodowego Czytania, czyli w ogólnopolskiej akcji pod patronatem pary prezydenckiej. Jubileuszowa, X edycja, odbyła się na dziedzińcu kompleksu Solpark 10 września. Lekturą wybraną przez parę prezydencką była w tym roku &bd...

III Wojewódzki Konkurs Ekologiczny „DBAM O ŚRODOWISKO W ŁÓDZKIM” pn. „Tworzymy błękitno-zieloną sieć” Serdecznie zapraszamy do udziału w III Wojewódzkim Konkursie Ekologicznym „DBAM O ŚRODOWISKO W ŁÓDZKIM” pn. „Tworzymy błękitno-zieloną sieć&r...

Po rocznej przerwie, podobnie jak w przypadku Kleszczowskiej Dziesiątki, wraca na mapę bieg Kleszczów na Piątkę. Impreza odbędzie się 26 września (niedziela) i już można się zapisywać - zarówno do biegu głównego jak i do biegów dziecięcych. Zapisywać można się za pośrednictwem strony www.k...

W czerwcu 2021r. uczniowie obecnych klas: 5b, 6 oraz 7b zostali zaproszeni do matematycznego projektu ,,Wakacje z Matzoo". Uczestniczyli w tym projekcie za zgodą rodziców podejmując wyzwanie systematycznego rozwiązywania matematycznych zadań o stopniu trudności odpowiednim do wieku (klasy 4 – 7). Począwszy...