KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Listopad jest miesiącem, w którym obchodzimy Święto Patrona. W  tym roku Oliwia i Dominik zapraszają Was na, krótkie spotkanie z Mikołajem Kopernikiem i historią naszej szkoły. Obejrzyjcie dokładnie film i na jego podstawie sprawdźcie swoją wiedzę o Wielkim Astronomie i o naszej szkole rozwiązując kr...

20 listopada każdego roku przypada Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka. To okazja, aby przypomnieć sobie, że każdemu dziecku, niezależnie od jego pochodzenia, miejsca zamieszkania, koloru skóry czy wyznania, przynależą takie sam prawa – prawa człowieka. Zarówno rodzice, opiekunowie prawni jak i nauczy...

Dzień Życzliwości już od dawna wpisał się w tradycję naszej szkoły. Jest to wspaniała okazja, żeby uświadomić sobie, że życzliwość obowiązuje nas zawsze i każdy dzień powinien być pełen wzajemnej serdeczności i uprzejmości. „Życzliwość rodzi życzliwość ” – takie hasła promował szkolny psycholog i ped...

Zachęcamy do obejrzenia krótkiej prezentacji: https://view.genial.ly/5fb6c1000525e10d26a91f1f/presentation-dzien-praw-dziecka  ...

W ostatnim tygodniu października uczniowie naszej szkoły próbowali odnaleźć w sobie supermoc, a wszystko za sprawą udziału w ogólnopolskim projekcie Tydzień Uczniowskiej Supermocy. Pomimo tego, że realizacja obowiązku szkolnego dla uczniów klas starszych odbywała się w tym czasie w sposób zd...

Podsumowanie konkursu plastycznego "Moja ulubiona postać z bajki”

5 listopada w kalendarzu świąt nietypowych obchodziliśmy ulubione święto wszystkich dzieci na całym świecie. Tym świętem jest Dzień Postaci z Bajek. Świetlica szkolna z tej okazji ogłosiła konkurs plastyczny ,, Moja ulubiona postać z bajki”. Termin składania prac upłynął 06.11.2020 r.  Odzew uczniów (...