KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Piknik czytelniczy

W słoneczne, poniedziałkowe przedpołudnie uczniowie klas trzecich wybrali się na piknik czytelniczy w ramach innowacji „Czytam z klasą, lekturki spod chmurki”. Dzieci chętnie czytały ulubione fragmenty swoich książek oraz dzieliły się wrażeniami po przeczytanych lekturach. W nagrodę każdy uczeń otrzymał pam...

6 maja uczniowie naszej szkoły wzięli udział w Ogólnopolskim Konkursie Przedmiotowym z Matematyki ,,ALBUS” 2021. Konkurs był organizowany przez Centrum Edukacji Szkolnej z siedzibą w Warszawie. W tym konkursie wzięło udział 10 uczniów naszej szkoły:  3 uczniów z klasy IV a, 3 uczni&oacut...

20 kwietnia 2021 uczniowie naszej szkoły wzięli udział w Ogólnopolskim Konkursie Przedmioto w ym z Matematyki ,,PANDA” 2021. Konkurs był organizowany przez Ogólnopolskie Konkursy Przedmiotowe EDI z siedzibą w Warszawie. W tym konkursie wzięło udział 13 uczniów naszej szkoły: 4 uczniów...

Do konkursu pod patronatem Prezydenta Miasta Bełchatowa pani Marioli Czechowskiej i Starosty Powiatu Bełchatowskiego pani Doroty Pędziwiatr przystąpiło 20 uczestników z 7 szkół podstawowych z Bełchatowa i powiatu bełchatowskiego. Konkurs adresowany był do uczniów klas VII – VIII.  Naszą ...

POSZUKIWACZE SKARBÓW

Po wstrzymanym oddechu i powrocie dzieci klas IV – VIII do nauki stacjonarnej, uczniowie klasy I a i I b na zajęciach świetlicowych wyruszyli wraz z wychowawcami szukać ukrytego skarbu na terenie szkoły. Zgodnie z wskazówkami umieszczonymi na mapie pierwszaki odwiedziły następujące wyspy: poszukiwań, więz...

Otwarcie nowego skrzydła szkoły

31 maja 2021 r.  zapisał się w historii Szkoły Podstawowej im. Mikołaja Kopernika w Łękińsku jako dzień otwarcia nowej części szkoły, które zwieńczyło okres rozbudowy. W uroczystości wzięli udział zaproszeni goście: Kierownik Referatu Zdrowia, Oświaty, Kultury i Promocji, pani Joanna Guc, Przewodnicz...

Maj w świetlicy szkolnej

Po niemalże miesięcznej przerwie uczniowie klas I-III ponownie wrócili w świetlicowe mury, a nasza świetlica wypełniła się śmiechem i gwarem. Podczas zajęć świetlicowych uczniowie chętnie wykonywali prace plastyczne oraz techniczne. Podczas prac staraliśmy się wykorzystywać zużyte opakowania, nadając im przy tym...