KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

16 lutego odbyła się sesja zimowa Ogólnopolskiego Konkursu z Matematyki ,,OLIMPUS”, w którym udział wzięło 10 uczniów naszej szkoły. Z klasy IV a udział wzięły 2 uczennice, z klasy VI a 4 uczniów oraz 4 uczniów z klasy VII a. Najlepszy wynik wśród uczniów klasy IV ...

W marcu 2021 roku sześciu uczniów z kl. V – VI brało udział w Ogólnopolskiej Olimpiadzie Wiedzy o Janie Pawle II. Zadaniem uczestników konkursu było rozwiązanie testu dotyczącego dzieciństwa i młodości Karola Wojtyły, okresu kardynalskiego, lat pontyfikatu oraz znajomości terminów...

Za nami CHARYTATYWNY   KIERMASZ CIAST DLA WIKTORKA, który odbył się przy Kościele   pw. Św. Jana Chrzciciela w Łękińsku w dniu 25.04.2021 r. Z wielką przyjemnością informujemy Was, że podczas kiermaszu udało się zebrać łączną kwotę   12 765 zł !!!! Dziękujemy wszystkim, którzy posta...

Jesteśmy pokoleniem, które żyje ze świadomością szkód jakie ludzkość wyrządza Planecie, ale mamy szansę naprawić powstałe dotychczas szkody. Przyrodę możemy jeszcze uratować ale pod warunkiem, że zaczniemy działać WSPÓLNIE i JUŻ! Wielkie zmiany zaczynają się od tych małych, każdy z nas może je...

„Poznaj zanim ocenisz…” spotkanie z ciekawymi ludźmi

Nasza szkoła po raz kolejny włącza się w obchody Światowego Dnia Autyzmu. W tym roku inaczej, ale jesteśmy… Na całym świecie Dzień Autyzmu obchodzony jest 2 kwietnia. Jednak z uwagi na to, że w tym roku przypadł on w okresie świątecznym, przesunęliśmy wydarzenia na 31.03. ...

„Wspieramy – Pomagamy”…

Jakże miłą niespodzianką dla całej społeczności szkolnej okazało się postawione przed budynkiem naszej szkoły piękne, spersonalizowane serce na nakrętki. Tą miłą niespodziankę zawdzięczamy Fundacji Rozwoju Gminy Kleszczów, której pięknie DZIĘKUJEMY. Bardzo się cieszymy, że wspólnie włączamy się w r...

Święto książki, czyli Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich

Wielkimi krokami zbliża się Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich, który przypada na dzień 23 kwietnia, a obchodzony jest od 1995 roku. Datę wybrano jako symboliczną dla literatury światowej, bowiem 23 kwietnia 1616 roku zmarli Miguel de Cervantes oraz William Shakespeare. Celem tego święta jest promocja czyt...