KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Dyrektor Szkoły Podstawowej im. Mikołaja Kopernika w Łękińsku informuje, że od dnia 22 września 2020 roku  rozpoczynają się zajęcia na pływalni w kompleksie ,,SOLPARK Kleszczów” Sp. z o.o. dla uczniów  klas 2÷8.

Zajęcia będą się odbywać raz w tygodniu tj. środa w godzinach 14.30 16.00.

Osoby zainteresowane udziałem dziecka w zajęciach proszę o zgłaszanie się do sekretariatu po odbiór stosownych oświadczeń* i dostarczenie w/w dokumentów do szkoły do dnia 16.09.2020 r. (środa).

O udziale dziecka w zajęciach decyduje kolejność dostarczenia kompletu dokumentów. Liczba uczestników na zajęciach jest ograniczona (15 chłopców i 15 dziewczynek ). Przypominamy o zabraniu dodatkowego plecaka z rzeczami na basen (strój, czepek, klapki, ręcznik, szczotka do włosów, ewentualnie suszarki do włosów). Dziewczynki prosimy o ścignięcie i pozostawienie w domu łańcuszków i kolczyków.

Uczniowie:

* kl. II a i II b uczestniczą w zajęciach na pływalni w ramach lekcji wychowania fizycznego w każdy wtorek w godzinach: 10.20 – 12.05

* kl. V a  uczestniczą w zajęciach na pływalni w ramach lekcji wychowania fizycznego w każdy wtorek w godzinach: 12.20 – 14.00

* wzory oświadczeń dostępne są na stronie naszej szkoły w zakładce Nasza szkoła / Dokumenty.

 


GOK w Kleszczowie prowadzi zapisy na obozy zimowe - szczegółowe informacje na stronie: 

www.gok.kleszczow.pl


 

Zapraszamy uczniów naszej szkoły do wzięcia udziału w konkursach literackich organizowanych przez Miejska i Powiatową Bibliotekę Publiczną w Bełchatowie: Dla uczniów w wieku 10-12 lat konkurs „Bajka dla siostrzyczki i braciszka” Przedmiotem konkursu jest napisanie bajki lub opowi...

W roku 2020 Światowy Dzień Pierwszej Pomocy przypadł na 12 września (sobota). Obchodzony w drugą sobotę września – ustanowiony został w 2000 roku z inicjatywy Międzynarodowego Ruchu Czerwonego Krzyża, jednej z największych organizacji humanitarnych na świecie. Święto to ma na celu uświadomienie, jak ważna jest...

Narodowe czytanie „Balladyny” Juliusza Słowackiego

  W odpowiedzi na zaproszenie Gminnej Biblioteki Publicznej w Kleszczowie nasi uczniowie (Kuba, Natasza i Janek z VI a, Zosia i Irmina z VI b oraz Zosia z kl. VIII ) wzięli udział w 9. edycji ogólnopolskiej akcji „Narodowe Czytanie” organizowanej pod patronatem Pary Prezydenckiej. Podczas te...

Dzień kropki

17.09.2020

Dzień kropki

17.09.2020

W dniu 15.09.2020r. obchodziliśmy w naszej szkole Międzynarodowy Dzień Kropki, w ramach innowacji pedagogicznej „Duże sprawy w naszych małych głowach”. To święto kreatywności, odwagi i zabawy. Jest to czas do porozmawiania z dziećmi na temat ich talentów. Trochę o historii święta. Autorem  Kro...

Serdecznie zapraszamy uczniów naszej szkoły do wzięcia udziału w ogólnopolskim konkursie historyczno-plastycznym. Konkurs organizowany jest dla uczczenia przypadającej w tym roku 80. rocznicy tego przełomowego dla II wojny światowej wydarzenia, w którym istotną rolę odegrali lotnicy z Polski. W Bit...

Spotkanie z rodzicami zaplanowane na dzień 17 września 2020 r. rozpocznie się o godz. 17:00 na sali gimnastycznej....

Informacje szczegółowe na podstronie Rodzice / Ubezpieczenie od NNW ....