KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Świetlica

Świetlica szkolna czynna jest codziennie w godzinach 6.35 – 16.30


Cele i zadania ŚWIETLICY SZKOLNEJ:

W całej palecie różnorodnych zajęć, które prowadzone są w świetlicy dzieci mogą odnaleźć zawsze coś dla siebie, dostosowanego do swoich umiejętności, zainteresowań i uzdolnień.

Pracując z dziećmi w świetlicy poprzez dobór odpowiednich form pracy i metod aktywizujących kształtujemy w nich umiejętność spostrzegania, pamięć, wyobraźnię przestrzenną, często pomysłowość, wdrażamy zasady estetyki życia codziennego, a przede wszystkim rozwijamy w nich zdolność do twórczego wysiłku.

Głównymi zadaniami, jakie staramy się realizować to:

  • stworzenie atmosfery spokoju i bezpieczeństwa,
  • zapewnienie warunków do racjonalnego spędzania czasu wolnego,
  • rozwijanie zainteresowań i uzdolnień uczniów,
  • pomoc uczniom przejawiającym braki w  opanowaniu podstaw programowych.

W świetlicy organizowane są różnorodne zajęcia:

  • plastyczne;
  • czytelnicze;
  • żywego słowa;
  • zajęcia dydaktyczne: zabawy słowne, krzyżówki, rebusy, zgadywanki, zabawy matematyczne, doskonalenie czytania;
  • zajęcia muzyczne: słuchanie różnorodnej muzyki, śpiewanie piosenek, zabawy ze śpiewem, zabawy rytmiczne, taniec;
  • zajęcia rekreacyjno-ruchowe: zabawy ruchowe na świeżym powietrzu, spacery, zabawy w grupach, ćwiczenia doskonalące sprawność fizyczną, turnieje
  • sprawnościowe;
  • zajęcia rozrywkowe: zabawy okolicznościowe, konkursy;
  • zajęcia z wykorzystaniem środków audiowizualnych: oglądanie bajek i programów dla dzieci;
  • realizowanie edukacji prozdrowotnej, profilaktycznej, proekologicznej;
  • zajęcia metodą origami.
Opiekę nad uczniami sprawują nauczyciele
  • p. Wioletta Pacholik
  • p. Magdalena Ziajkiewicz
  • p. Marta Chłód
  • p. Iwona Binkowska-Antoszczyk
  • p. Eliza Gaik
  • p. Monika Sowa
  • p. Małgorzata Cybulska-Berencz
  • p. Agnieszka Kowalczyk
  • p. Urszula Niewiadomska
  • p. Jolanta Roczek
  • p. Magdalena Szczęsna
  • p. Izabela Segiet
  • p. Agata Stępień
  • p. Ilona Ziemba
PODSUMOWANIE PROJEKTU ŚWIETLICOWEGO „PRZYJACIELE ZIPPIEGO”

W dniu 17.06.2021r. nastąpiło uroczyste zakończenie rocznego projektu „Przyjaciele Zippiego”. Jest to międzynarodowy program, który był realizowany w ramach godzin świetlicowych w klasach I. Miał na celu promocję zdrowia psychicznego dzieci oraz kształtowanie i rozwijanie umiejętności psychospołeczny...

PODSUMOWANIE „ŚWIETLICZAKA NA MEDAL”

Nadeszła pora podsumować I edycję konkursu pt. ŚWIETLICZAK NA MEDAL. Był to konkurs adresowany do świetliczków z klas I-III. Celem konkursu było promowanie koleżeńskich, życzliwych i pomocnych postaw wobec siebie. Chętne i aktywne włączanie się w życie świetlicy oraz organizowane konkursy. Po każdym minionym mie...

POSZUKIWACZE SKARBÓW

Po wstrzymanym oddechu i powrocie dzieci klas IV – VIII do nauki stacjonarnej, uczniowie klasy I a i I b na zajęciach świetlicowych wyruszyli wraz z wychowawcami szukać ukrytego skarbu na terenie szkoły. Zgodnie z wskazówkami umieszczonymi na mapie pierwszaki odwiedziły następujące wyspy: poszukiwań, więz...

Maj w świetlicy szkolnej

Po niemalże miesięcznej przerwie uczniowie klas I-III ponownie wrócili w świetlicowe mury, a nasza świetlica wypełniła się śmiechem i gwarem. Podczas zajęć świetlicowych uczniowie chętnie wykonywali prace plastyczne oraz techniczne. Podczas prac staraliśmy się wykorzystywać zużyte opakowania, nadając im przy tym...

W karnawale same bale I wspomnienia niebywałe, Choć ten rok pozmieniał plany,  My i tak się nie poddamy Maski, stroje kolorowe Wszystko było już gotowe,  Z tej okazji by coś zmienić,  I się w ciągu dnia nie lenić, To zadanie mam dla ciebie Poszukajmy w szkole pączków wiele! Świ...

Podsumowanie konkursu plastycznego "Moja ulubiona postać z bajki”

5 listopada w kalendarzu świąt nietypowych obchodziliśmy ulubione święto wszystkich dzieci na całym świecie. Tym świętem jest Dzień Postaci z Bajek. Świetlica szkolna z tej okazji ogłosiła konkurs plastyczny ,, Moja ulubiona postać z bajki”. Termin składania prac upłynął 06.11.2020 r.  Odzew uczniów (...

... to akcja, której zasada działania jest niezwykle prosta. Świetlice szkolne w szkołach podstawowych  zainteresowane projektem przesyłają do siebie pocztówki, np. z widokiem miast, miejscowości lub okolic, w którym znajduje się placówka. Niektóre szkoły piszą dodatkowo kilka wa...