KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Świetlica

Świetlica szkolna czynna jest codziennie w godzinach 6.35 – 16.30


Cele i zadania ŚWIETLICY SZKOLNEJ:

W całej palecie różnorodnych zajęć, które prowadzone są w świetlicy dzieci mogą odnaleźć zawsze coś dla siebie, dostosowanego do swoich umiejętności, zainteresowań i uzdolnień.

Pracując z dziećmi w świetlicy poprzez dobór odpowiednich form pracy i metod aktywizujących kształtujemy w nich umiejętność spostrzegania, pamięć, wyobraźnię przestrzenną, często pomysłowość, wdrażamy zasady estetyki życia codziennego, a przede wszystkim rozwijamy w nich zdolność do twórczego wysiłku.

Głównymi zadaniami, jakie staramy się realizować to:

  • stworzenie atmosfery spokoju i bezpieczeństwa,
  • zapewnienie warunków do racjonalnego spędzania czasu wolnego,
  • rozwijanie zainteresowań i uzdolnień uczniów,
  • pomoc uczniom przejawiającym braki w  opanowaniu podstaw programowych.

W świetlicy organizowane są różnorodne zajęcia:

  • plastyczne;
  • czytelnicze;
  • żywego słowa;
  • zajęcia dydaktyczne: zabawy słowne, krzyżówki, rebusy, zgadywanki, zabawy matematyczne, doskonalenie czytania;
  • zajęcia muzyczne: słuchanie różnorodnej muzyki, śpiewanie piosenek, zabawy ze śpiewem, zabawy rytmiczne, taniec;
  • zajęcia rekreacyjno-ruchowe: zabawy ruchowe na świeżym powietrzu, spacery, zabawy w grupach, ćwiczenia doskonalące sprawność fizyczną, turnieje
  • sprawnościowe;
  • zajęcia rozrywkowe: zabawy okolicznościowe, konkursy;
  • zajęcia z wykorzystaniem środków audiowizualnych: oglądanie bajek i programów dla dzieci;
  • realizowanie edukacji prozdrowotnej, profilaktycznej, proekologicznej;
  • zajęcia metodą origami.
Opiekę nad uczniami sprawują nauczyciele
  • p. Wioletta Pacholik
  • p. Magdalena Ziajkiewicz
  • p. Marta Chłód
  • p. Iwona Binkowska-Antoszczyk
  • p. Eliza Gaik
  • p. Monika Sowa
  • p. Małgorzata Cybulska-Berencz
  • p. Agnieszka Kowalczyk
  • p. Urszula Niewiadomska
  • p. Jolanta Roczek
  • p. Magdalena Szczęsna
  • p. Izabela Segiet
  • p. Agata Stępień
  • p. Ilona Ziemba