KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Akcje/projekty

Podsumowanie konkursów z okazji Światowego Dnia Książki i Praw Autorskich

Z okazji Światowego Dnia Książki i Praw Autorskich, którego celem jest promocja czytelnictwa oraz ochrony własności intelektualnej, uczniowie naszej szkoły wzięli udział w dwóch konkursach bibliotecznych. Pierwszy z nich – „Mem literacki” – polegał na stworzeniu mema z wybraną po...

„Wspieramy – Pomagamy”…

Jakże miłą niespodzianką dla całej społeczności szkolnej okazało się postawione przed budynkiem naszej szkoły piękne, spersonalizowane serce na nakrętki. Tą miłą niespodziankę zawdzięczamy Fundacji Rozwoju Gminy Kleszczów, której pięknie DZIĘKUJEMY. Bardzo się cieszymy, że wspólnie włączamy się w r...

Wyzwanie – hulanie

Tę przewrotną nazwę kolejnego wyzwania zaproponował jeden z drugoklasistów. Zadanie polegało na wykonaniu krążeń kołem hula – hop. Dzieci rozpoczęły wyzwanie będąc jeszcze stacjonarnie w szkole, końcówka przypadła na nauczanie zdalne. Jednak zapał i zaangażowanie nie opadły i zawodnicy systematyczni...

W połowie lutego nasza szkoła dołączyła do wirtualnej akcji „Medycy, dziękujemy!” Akcja polegała na przygotowaniu pracy plastycznej mającej na celu podziękowanie lekarzom jak i całej służbie zdrowia za trud włożony w ich prace. W akcji wzięło udział 25 uczniów klas IV-VII. Prace uczniów został...

Dzień Kolorowych Skarpetek

21 marca to nie tylko początek kalendarzowej wiosny, ale również Światowy Dzień Osób z Zespołem Downa tzw.  Dzień Kolorowej Skarpetki. Data nie jest przypadkowa – to kombinacja liczb 21 i 3. W 21 parze chromosomów zwykle mamy dwa chromosomy, podczas gdy osoby z zespołem Do...