KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dzień kropki

W dniu 15.09.2020r. obchodziliśmy w naszej szkole Międzynarodowy Dzień Kropki, w ramach innowacji pedagogicznej „Duże sprawy w naszych małych głowach”. To święto kreatywności, odwagi i zabawy. Jest to czas do porozmawiania z dziećmi na temat ich talentów.

Trochę o historii święta. Autorem Kropki jest Peter Hamilton Reynolds (w skrócie Peter H [kropka] Reynolds), kanadyjski twórca książek i ilustrator. Największą popularność Reynolds zdobył dzięki Kropce, którą od premiery w 2003 roku przetłumaczono na ponad dwadzieścia języków, w tym język Braille’a. To napisana oszczędnym językiem i pięknie zilustrowana historia dziewczynki, która nie wierzy we własne możliwości. Ta opowieść poruszyła serca wielu dorosłych, rodziców, nauczycieli, którzy czytając ją dzieciom rozmawiają o talentach drzemiących w każdym z nas. Wspierająca kreatywność książka zdobyła dziesiątki nagród i doczekała się swojego święta. Zapoczątkowany 15 września 2009 roku Międzynarodowy Dzień Kropki z każdą kolejną rocznicą powiększa grono uczestników. To dzień, w którym nauczyciele z jeszcze większą uwagą przyglądają się swoim uczniom i poprzez rozmaite kropkowe zabawy wydobywają z dzieci drzemiący w nich potencjał. Dzień, który powinien być obchodzony przez cały rok!

My z okazji tego święta przygotowałyśmy dla dzieci zabawę FOTO ART – dostałyśmy bardzo dużo kropkowych zdjęć. Dzieci wykazały się wielką kreatywnością. Uczniowie klas I-III zostali zaproszeni na projekcję filmu, po której tworzyli łąkę talentów oraz klasowe dzieło z kropek – korków. Bardzo wielu uczniów oraz nauczycieli ubrało się tego dnia w „kropki”.

Dziękujemy Wszystkim za zaangażowanie i pomysłowość. PAMIĘTAJCIE-  każdy ma talent, trzeba go tylko odkryć, rozpoznać, rozwijać, wykorzystać.

Monika Kowalska, Karolina Krawczyk, Nina Podlejska oraz Wychowawcy kl. I-III

 

Zapraszamy do obejrzenia krótkiej relacji z obchodów szkolnych "Dnia Kropki".