Dzień Zdrowego Jedzenia
8 listopada obchodziliśmy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Celem tego święta jest promowanie zdrowego jedzenia, dobrych nawyków żywieniowych, regularne spożywanie posiłków i informowanie o konsekwencjach złej diety.
Dzień Zdrowego Jedzenia można obchodzić na wiele sposobów. Uczniowie klas IIa, IIb i IIIb postawili na zdrowe śniadanie, bo to najważniejszy posiłek dnia i to „śniadanie daje moc” na cały poranek. Uczniowie przynieśli ze sobą swoje ulubione oraz zdrowe produkty i samodzielnie komponowali pyszne posiłki. Radości z samodzielnie przyrządzonego śniadania było mnóstwo. Wykorzystaliśmy również sprzęt z naszej nowej pracowni i przygotowaliśmy pyszną i orzeźwiającą lemoniadę oraz co nieco na deser, czyli smaczne, zdrowe lody z owoców, a także koktajl.
Uczniowie z pracowni wyszli zadowoleni i przede wszystkim z pełnymi brzuszkami.