KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Konkursy literackie

Zapraszamy uczniów naszej szkoły do wzięcia udziału w konkursach literackich organizowanych przez Miejska i Powiatową Bibliotekę Publiczną w Bełchatowie:

  • Dla uczniów w wieku 10-12 lat konkurs „Bajka dla siostrzyczki i braciszka”

Przedmiotem konkursu jest napisanie bajki lub opowiadania (do prac można dołączyć ilustracje) o objętości do dwóch stron maszynopisu w formacie A4.

Regulamin konkursu

Karta zgłoszenia i oświadczenie


  • Dla uczniów w wieku 13-15 oraz 16-18 lat konkurs „Książki na medal”

Przedmiotem konkursu jest napisanie recenzji książki, polecane książki powinny być spoza kanonu lektur szkolnych ilustracje) o objętości do dwóch stron maszynopisu w formacie A4.

Regulamin konkursu

Karta zgłoszenia i oświadczenie


Szczegółowe zasady konkursów umieszczone są w Regulaminach.

Termin zgłoszenia osób chętnych do nauczyciela upływa 5 listopada. Termin oddania prac osobiście do Miejskiej Biblioteki Publicznej w Bełchatowie upływa 16 listopada 2020r.

Prace prosimy oddawać do p. M. Starosteckiej i p. A. Biernackiej-Oleszczyk (można przynosić do biblioteki szkolnej).

Serdecznie zapraszamy!