KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Maj w świetlicy szkolnej

Po niemalże miesięcznej przerwie uczniowie klas I-III ponownie wrócili w świetlicowe mury, a nasza świetlica wypełniła się śmiechem i gwarem. Podczas zajęć świetlicowych uczniowie chętnie wykonywali prace plastyczne oraz techniczne. Podczas prac staraliśmy się wykorzystywać zużyte opakowania, nadając im przy tym drugie życie (np. wieczko od słoiczków, aluminiowa puszka czy plastikowe wiadereczko zaczęło pełnić rolę doniczek). Uczniowie w ten sposób poznali co to znaczy recykling. Wykonywaliśmy egzotyczne kaktusy oraz storczyki, które obecnie zdobią nową świetlicę szkolną. Taki miły akcent od młodszych uczniów na powitanie starszych świetliczaków. Tworzyliśmy wiosenne krajobrazy oraz malowaliśmy tematyczne kolorowanki. Włączyliśmy się również w akcję #challengeniebieskiemotyle2021, gdzie obejrzeliśmy prezentację o autyzmie oraz wykonaliśmy wspólnie plakat. Świetliczaki również często korzystali z sali gimnastycznej oraz aktywnie uczestniczyli w zajęciach ruchowych na świeżym powietrzu. 

Zobaczmy wspólnie jak minął nam ten majowy czas.