Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Międzynarodowy Dzień Pizzy

9 lutego obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Pizzy. Podczas zajęć  świetlicowych uczniowie poznali krótką historię pizzy oraz dowiedzieli się, z jakiego kraju ona pochodzi. Mogli również dowiedzieć się, z jakich składników można ją zrobić. Na zajęciach  plastycznych uczniowie wykonali papierowe pizze. Karton udekorowali naklejkami przedstawiającymi składniki pizzy. Następnie pocięli i przykleili żółtą bibułę, która symbolizowała podstawowy składnik, czyli żółty ser. Kolorowe pizze ozdabiają teraz salę świetlicową.

W kolejnej części zajęć uczniowie udali się do pracowni kulinarnej. Realizując zadania z programu: „Zdrowo i światowo” mogli wczuć się w rolę włoskich kucharzy. Przygotowali prawdziwą pizzę. W trakcie jej robienia uczestnicy zajęć mieli możliwość  przygotowania  sosu pomidorowego z oregano, ścierali ser, układali ciasto na blaszkach, a także ulubione składniki według własnego smaku i upodobań. Gdy wszystko było już gotowe, pizzę wstawiono do piekarnika. Następnie uczniowie z wielkim apetytem próbowali  przygotowanej  pizzy i stwierdzili, że własnoręcznie zrobiona pizza jest o wiele smaczniejsza i zdrowsza.  Zapach pizzy unosił się w całej szkole.