KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

,,OLIMPUS” – SESJA JESIENNA 2020 – MATEMATYKA

3 listopada odbyła się sesja jesienna Ogólnopolskiego Konkursu z Matematyki ,,OLIMPUS”, w którym wzięło udział 2 uczniów klasy IV a, 3 uczniów klasy VI a i 9 uczniów klas siódmych. Najlepszy wynik wśród uczniów klasy IV a uzyskała Emilka Bębnowska, która zajęła 19 miejsce w kraju na 558 uczestników zdobywając 204 punkty na 240 możliwych      do zdobycia. Lena Zawiślak – także uczennica klas IV a zdobyła 178 punktów i zajęła 32 miejsce w kraju.   Najlepszy wynik wśród uczniów klasy VI a  uzyskał Jakub Buresz, który zajął 24 miejsce w kraju na 524 uczestników. Jakub otrzymał 194 punkty na 240  punktów  możliwych do zdobycia. Wśród uczniów klasy VII a najlepsze 38 miejsce ex aequo zajęli Krystian Wiśniewski i Piotr Ciesielski, którzy uzyskali po 166 punktów na 240 możliwych     do zdobycia. Z klasy VII b najlepsze 32 miejsce zajął Karol Kudaj, który zdobył 178 punktów; a Rozalia Skibińska uzyskując 176 punktów zajęła 33 miejsce. Wszystkim uczestnikom gratulujemy i zachęcamy do udziału w konkursach matematycznych.

Barbara Gniewosz