KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podręczniki do religii na rok szkolny 2021/2022

I

Poznaję Boży świat. Podręcznik dla klasy I szkoły podstawowej

Wydawnictwo Jedność

Elżbieta Kondrak
Dariusz Kurpiński

AZ-11-01/18-KI-4/20

II

Idziemy do Jezusa. Podręcznik dla klasy II szkoły podstawowej

Wydawnictwo Jedność

ks. Jarosław Czerkawski, Elżbieta Kondrak

AZ-12-01/12-KI-3/12

III

Jezus jest z nami. Podręcznik dla klasy III szkoły podstawowej

Wydawnictwo Jedność

ks. Jarosław Czerkawski, Elżbieta Kondrak

AZ-13-01/12-KI-4/13

IV

Miejsca pełne BOGActw. Podręcznik do religii dla klasy IV szkoły podstawowej

Wydawnictwo Jedność

ks. dr Krzysztof Mielnicki, Elżbieta Kondrak,
Ewelina Parszewska

AZ-21-02/12-KI-1/12

V

Szczęśliwi, którzy szukają prawdy. Podręcznik dla klasy V szkoły podstawowej

Wydawnictwo Jedność

ks. dr Krzysztof Mielnicki, Elżbieta Kondrak,
Ewelina Parszewska

AZ-22-02/12-KI-1/13

VI

Tajemnice BOGAtego życia. Podręcznik do religii dla klasy VI

Wydawnictwo Jedność

ks. dr Krzysztof Mielnicki, Elżbieta Kondrak,
Ewelina Parszewska

AZ-23-02/12-KI-3/14

VII

Błogosławieni, którzy szukają Jezusa. Podręcznik do religii dla klasy VII

Wydawnictwo Jedność

ks. dr Krzysztof Mielnicki, Elżbieta Kondrak,
 Ewelina Parszewska

AZ-31-01/13-KI-3/13

VIII

Błogosławieni, którzy ufają Jezusowi. Podręcznik do religii dla klasy VIII

Wydawnictwo Jedność

ks. dr Krzysztof Mielnicki, Elżbieta Kondrak,
Ewelina Parszewska

AZ-32-01/13-KI-4/14