Saint Patrick's Day. Konkurs językowo-kulinarny
Serdecznie zachęcamy uczniów klas 4-8 do udziału w konkursie językowo-kulinarnym.
Regulamin Szkolnego Konkursu Językowo-Kulinarnego Saint Patrick’s Day
Cele konkursu:
- Rozbudzenie wśród uczniów zainteresowań językiem angielskim i motywowanie ich do nauki języków obcych.
- Wzbogacenie wiedzy o kulturze i życiu codziennym w Irlandii.
- Zachęcenie uczniów do samodzielnego zdobywania wiedzy na temat angielskiego obszaru językowego, w tym nauka korzystania ze źródeł informacji.
Zasady i Warunki uczestnictwa:
- Konkurs jest przeznaczony dla uczniów klas 4-8.
- Przedmiotem konkursu jest wykonanie tradycyjnej potrawy irlandzkiej, sfotografowanie jej i opisanie w języku angielskim.
- Zdjęcie wraz z opisem powinno być podpisane imieniem, nazwiskiem autora oraz klasą oraz przesłane na jeden z adresów mailowych (n.ciupinska@splekinsko.pl lub k.kowalczyk@splekinsko.pl) bądź dostarczone osobiście do dnia 12 marca 2024 r.
Prace konkursowe ocenione będą na podstawie następujących kryteriów:
- Zgodność z tematem i celami konkursu.
- Poprawność gramatyczna i językowa.
- Wrażenie estetyczne.
Koordynatorzy konkursu: p. K. Kowalczyk, p. N. Ciupińska