KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Sukces w I Powiatowym Konkursie Biologicznym „Szkiełko i oko”

Do konkursu pod patronatem Prezydenta Miasta Bełchatowa pani Marioli Czechowskiej i Starosty Powiatu Bełchatowskiego pani Doroty Pędziwiatr przystąpiło 20 uczestników z 7 szkół podstawowych z Bełchatowa i powiatu bełchatowskiego. Konkurs adresowany był do uczniów klas VII – VIII.  Naszą szkołę reprezentowali: Julia Dwornik i Michał Grącki z klasy VII a  oraz Zofia Sujata z klasy VIII.

Każdy z uczestników konkursu  miał za zadanie wykonać samodzielnie prezentację w programie Power Point dokumentującą  założenie i rozwój hodowli pleśniaka białego. Uczniowie wykonali liczne zdjęcia, rysunki obrazujące etapy rozwoju obserwowanego grzyba.  Prace naszych uczniów były  przemyślane i  ciekawe.

Miło nam przedstawić zwyciężczynię konkursu  - Zofię Sujata z klasy VIII.

Wszyscy uczestnicy otrzymali  pamiątkowe dyplomy.  

Serdecznie gratulujemy!!

Agnieszka Biernacka-Oleszczyk


Jeden ze slajdów  pracy Zofii Sujaty 

Jeden ze slajdów  pracy Zofii Sujaty, a poniżej dyplomy dla naszych uczniów:

Dyplom dla Zofii Sujaty Dyplom dla Michała Grąckiego Dyplom dla Julii Dwornik