Tydzień warzywno-owocowy
Z racji, iż 7 kwietnia obchodzony jest Światowy Dzień Zdrowia (w rocznicę powstania Światowej Organizacji Zdrowia), to ostatni tydzień minął w naszej szkole pod hasłem „Tydzień warzywno- owocowy”. Uczniowie klas 1-3 wraz z wychowawcami i nauczycielami świetlicy każdego dnia delektowali się zdrowymi i kolorowymi przekąskami i sokami. Każdy dzień miał przypisany kolor i danego dnia uczniowie podczas zajęć przygotowywali z pomocą nauczycieli smakołyki. Dowiadywali się jakie korzyści dla naszego organizmu mają poszczególne witaminy. Wykonywaliśmy również prace plastyczne, układaliśmy zdrowe menu oraz tworzyliśmy proekologiczne hasła. Uczniowie mogli również posłuchać jak barwa koloru wpływa na nasze zdrowie psychiczne . Takie zajęcia rozwijają nasze zdolności manualne oraz są doskonałym bodźcem do wprowadzania zdrowych nawyków żywieniowych w nasze codzienne życie.