KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wojewódzki Konkurs Ekologiczny „Tworzymy błękitno-zieloną sieć”

III Wojewódzki Konkurs Ekologiczny „DBAM O ŚRODOWISKO W ŁÓDZKIM” pn. „Tworzymy błękitno-zieloną sieć”

Serdecznie zapraszamy do udziału w III Wojewódzkim Konkursie Ekologicznym „DBAM O ŚRODOWISKO W ŁÓDZKIM” pn. „Tworzymy błękitno-zieloną sieć”. Celem Konkursu jest uświadomienie Uczestnikom konieczności podejmowania działań mających na celu poprawę adaptacyjności obszarów zurbanizowanych do niekorzystnych zmian klimatu, których skutkami są fale upałów z coraz wyższymi temperaturami, deficyty opadów, ekstremalne susze czy z drugiej strony nawałnicowe deszcze i wichury. Zmiany klimatu oraz związane z nimi ekstremalne zjawiska pogodowe wydają się nieuniknione i dlatego tak ważne są działania służące minimalizacji ich skutków. Tworzenie elementów błękitno-zielonej infrastruktury, szczególnie na terenach zabudowanych, jest jednym ze skuteczniejszych sposobów takich działań.

Konkurs będzie polegał na wykonaniu plakatu (klasy 1-3) lub makiety (klasy IV-VIII), których treść powinna ukazywać m.in. jeden lub kilka elementów zaliczanych do tzw. elementów błękitno-zielonej infrastruktury, np. „zielone dachy”, „zielone ściany”, „ogrody deszczowe”, „ogrody kieszonkowe”, „zielone przystanki”, itp., zaprojektowanych dla wybranego fragmentu lub całego terenu/miasta/miejscowości.

Szkolny koordynator konkursu p. Natalia Perońska będzie przyjmowała prace uczniów do 11 października 2021. Szczegóły dostępne są na stronie BIP Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego.

Zainteresowane osoby proszę o zapoznanie się z regulaminem konkursu, a w razie jakichkolwiek pytań o kontakt z p. Natalią Perońską.

Dla autorów najwyżej ocenionych prac zostaną przyznane atrakcyjne nagrody, m.in. lornetki, mikroskopy, aparaty fotograficzne, ładowarki słoneczne czy stacje pogodowe, a dla uczniów starszych: m.in. plecaki z panelem słonecznym, kamerki sportowe, smartwatche, ładowarki słoneczne.

Serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie wszystkich Uczniów SP w Łękińsku.


Plakat konkursowy