KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Z profilaktyką na wesoło

W dniu 27.10.2020 najmłodsi uczniowie naszej szkoły brali udział w profilaktyczno–interaktywnych spektaklach zagranych przez aktorów Teatru Edukacji i Profilaktyki „Maska”. Uczniowie klasy I  oglądając historię „W leśnym sądzie niejeden bohater zasiądzie” musieli zastanowić się czy empatia, bycie pomocnym, uczciwym, prawdomównym - to oznaki dobrego wychowania?

Drugoklasiści  obejrzeli historię królewny Róży, która w ciekawy sposób nakłoniła dzieci  do uprawiania sportu,  do sięgania po owoce, warzywa, a także opowiedziała jak szkodliwe dla naszego zdrowia są używki.

Trzecioklasiści zaś wraz z misiem Marcelem dowiedzieli się jak ważna dla każdego z nas jest przyjaźń, jakimi cechami odznacza się prawdziwy przyjaciel.

Wszystkie przedstawienia były bardzo wesołe, barwne co powodowało, że uczniowie aktywnie w nich uczestniczyli.