Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Zajęcia kulinarne z kl. 2b

W tłusty czwartek klasa II b podczas zajęć świetlicy próbowała swoich sił w pieczeniu pysznych ciastek z ciasta francuskiego. Wszyscy uczestnicy byli pod wrażeniem jak coś pysznego może wyjść z niepozornego prostokąta ,,nadzianego dżemem”. Do wyboru była marmolada o smaku różanym, dżem dyniowy i serek maskarpone. Oczywiście każdy kucharz i cukiernik musi spróbować większości składników, więc należało spróbować dżemu z dyni. Ku ogólnemu zdziwieniu nie było wcale czuć dynią. Po upieczeniu jak tradycja nakazuje: co się upiekło, trzeba zjeść. A że było dobre, więc nic nie zostało… I nie obyło się bez magicznego pytania: ,, a będą jeszcze takie zajęcia?”. No cóż, kiedyś na pewno.