Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Zajęcia świetlicowe w pracowni kulinarnej

Dnia 16.11.2022r. uczniowie klas I-III wzięli udział w zajęciach kulinarnych. Według podanych przepisów uczniowie upiekli nietypowe ciasto – baklavę. Pod nadzorem nauczycieli korzystali  z Termomixa co ułatwiło wszystkim pracę. Wykonali w nim nadzienie orzechowe. Pomysł na to wyjątkowe ciasto wziął się od nietypowego święta: Dzień Baklavy.

Dnia 18.11.2022r. Uczniowie upiekli również inne ciasto. Tematem przewodnim ciasta było – „Jesienne ciasto – szarlotka”. Uczniowie korzystali z Termomixa. Zrobili w nim kruche ciasto i pokroili jabłka. Przy pomocy nauczycieli wrzucali potrzebne produkty do urządzenia. Następnie własnoręcznie rozkładali ciasto na brytfankę. Wierzch ciasta posmarowali musem jabłkowym, który wykonali samodzielnie dodając do jabłek cukier i cynamon.

Uczniowie upiekli jeszcze ciasteczka z jabłkami. Własnoręcznie robili kształt ciastek i nakładali jabłka.

To były nietypowe zajęcia. Zapachy ciast i ciasteczek rozchodziły się po całej szkole.

Po upieczeniu smakołyków była degustacja. Nasi uczniowie częstowali swoimi wypiekami innych uczniów, a także pracowników szkoły.