Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Zajęcia świetlicowe w pracowni kulinarnej

Dnia 16.11.2022r. uczniowie klas I-III wzięli udział w zajęciach kulinarnych. Według podanych przepisów uczniowie upiekli nietypowe ciasto – baklavę. Pod nadzorem nauczycieli korzystali  z Termomixa co ułatwiło wszystkim pracę. Wykonali w nim nadzienie orzechowe. Pomysł na to wyjątkowe ciasto wziął się od nietypowego święta: Dzień Baklavy.

Dnia 18.11.2022r. Uczniowie upiekli również inne ciasto. Tematem przewodnim ciasta było – „Jesienne ciasto – szarlotka”. Uczniowie korzystali z Termomixa. Zrobili w nim kruche ciasto i pokroili jabłka. Przy pomocy nauczycieli wrzucali potrzebne produkty do urządzenia. Następnie własnoręcznie rozkładali ciasto na brytfankę. Wierzch ciasta posmarowali musem jabłkowym, który wykonali samodzielnie dodając do jabłek cukier i cynamon.

Uczniowie upiekli jeszcze ciasteczka z jabłkami. Własnoręcznie robili kształt ciastek i nakładali jabłka.

To były nietypowe zajęcia. Zapachy ciast i ciasteczek rozchodziły się po całej szkole.

Po upieczeniu smakołyków była degustacja. Nasi uczniowie częstowali swoimi wypiekami innych uczniów, a także pracowników szkoły.