Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Zdrowo i światowo

Z radością informujemy o realizacji w naszej szkole interdyscyplinarnego projektu edukacyjnego "Zdrowo i światowo". W listopadzie zajęcia zostały zrealizowane podczas zajęć świetlicowych, lekcji wychowania fizycznego, geografii, wychowania do życia w rodzinie oraz edukacji dla bezpieczeństwa. Głównym celem przedsięwzięcia jest przygotowanie uczniów do świadomego korzystania z produktów żywnościowych oraz wyrabiania zdrowych nawyków i dokonywania rozsądnych wyborów. Umożliwienie dzieciom poznanie kulinarnych tradycji poszczególnych kontynentów. Aktywizowanie do samodzielnej pracy. Stworzenie warunków służących integracji dzieci i młodzieży. Bezpiecznego posługiwania się przyborami w kuchni.
Możliwość korzystania z pracowni kulinarnej wyposażonej w nowoczesne sprzęty w ramach LP bardzo ułatwia zadanie. Na inaugurację projektu, uczennice z klasy 8a upiekły tort Szwarcwaldzki. Świetliczaki przygotowały sałatkę grecką. Klasa 4b wykonała inspirujące książki kucharskie z przepisami na afrykańskie dania. Kilka sałatek z tego kontynentu pozwoliło uczniom z klasy ósmej poznać te oryginalne smaki. W ramach pomocy dla Jasia, uczennice z klasy 6a i grupa uczniów z klasy 8a wykonali w thermomiksie wiele litrów zdrowych napojów owocowych, które cieszyły się ogromnym zainteresowaniem podczas kiermaszu dobroczynnego.
Uczniowie bardzo chętnie uczestniczą w projekcie i planują zdrową, kulinarną podróż na kolejny kontynent.